Haderslev Kirkedag 2009

Folkekirken og frikirkerne i Haderslev afviklede en kirkedag søndag 13. september. Denne gang under temaet: HVOR ER DU KIRKE? – om kirkens sociale ansvar.

Haderslev Kirkedage gaagadestand1 Haderslev Kirkedage gaagadestand2
Om lørdagen var kirkerne var på gågaden for at gøre opmærksom på Kirkedagsarrangementet og uddelte balloner til børn og indkøbspoletter til de voksne. Det gav en god samtale med mange!

Kirkedagen indledtes med en gudstjeneste i Harmoniens store sal, hvor omkring 300 mennesker deltog. Gudstjenesten indeholdt læsninger, bønner, salmer og lovsange. Udgangspunktet for prædikenen var beretningen om de ti spedalske, som blev helbredt, og hvoraf kun den ene vendte tilbage og takkede. “Hvor er de ti andre?” spurgte Jesus. I prædikenen stilledes spørgsmålet: Hvor er du, Jesus? – Hvor er du, menneske? – Hvor er du, kirke?

 Gudstjeneste i Harmonien Gudstjeneste i Harmonien    Læsninger ved gudstjenesten i Harmonien Kirsten Münster og Raymond Marquard i prædikendialog Tekstlæsning ved gudstjenesten i Harmonien Forsangere ved gudstjenesten i Harmonien

Multihuset (Pinsekirken) havde lavet en dejlig frokost, hvor mange deltog. Det gav lejlighed til mange samtaler om dagens gudstjeneste og om, hvad der foregår ud fra Multihuset.

Frokost i Multihuset Frokost i Multihuset Frokost i Multihuset Frokost i Multihuset

Efter frokost i Multihuset på Hirsevej var der et socialt marked i Sognehuset ved Gl. Haderslev Kirke. Her var stande med deltagelse af genbrugsbutikker, væresteder og kirkens diakonale arbejde i øvrigt. Her vises standene inden markedet løb af stablen.

Kirkens Genbrug KFUM's sociale arbejde Folkekirken i Haderslev Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshær Anonyme alkoholikere Din frikirke Multihuset

Det sociale – eller diakonale – marked i Sognehuset trak mange besøgende. Frelsens Hærs orkester bød de mange gæster velkommen med musik ved indgangen. Lederen af Parasollen, Lene Margård åbnede markedet ved at trække en række linjer op i det kirkelige og diakonale arbejde. Derefter var der mulighed for at samtale, besøge stande, se modeopvisning af genbrugstøj ved piger fra Sct. Severin Pigekor, og endelig gav Frelsens Hær igen et par numre.

Frelsens Hær foran Sognehuset Lene Margård åbner markedet  Samtale med Folkekirkens Nødhjælp Samtale med Frelæsens Hær Samtale om folkekirken Smagsprøver fra Middag på Tværs Modeopvisning 2  Modeopvisning 3 Modeopvisning1 Samtaler ved standene Frelsens Hær synger om Perleporten
Vi sluttede af i kirken med en debat.
Morten Finnemann, medlem af Haderslev Byråd gav et oplæg om: Hvor brænder det på socialt set i Haderslev Kommune? Har kommunen brug for frivillige bidrag? Kan kirkerne bidrage med noget?
Kim Eriksen, domprovst gav sin vurdering af: Offentligt og frivilligt socialt arbejde – forskel og sammenhæng.

Samtale i Kirken Morten Finnemann Kim Eriksen Ordstyrer og deltagere 
Derefter fulgte en god debat mellem de to oplægsholdere og tilhørerne.
Dagen sluttede med aftensang.